Corine Blom

Corine Blom - Eigenaresse La DanZa en sport- en dansdocent, choreografe

Corine is afgestudeerd aan de ‘Aerobics and Fitness Association of America’, Streetdance / Hiphop Mastertrainer aan de Hoge School voor de Kunsten en tevens is ze de grondlegster van Danssportcentrum ‘La DanZa’.

Corine Blom is al vele jaren actief in de streetdance- en fitnessbranche. Vanuit haar studie Sociaal Pedagogisch Werk in 1992 in Groningen, is zij zich gaan verdiepen in kinderpsygologie en ontwikkelingsstimulering van kinderen. Sporten en beweging is een belangrijk onderdeel van de motoriek en het coördinatievermogen van de mens en vanuit dat gegeven is Corine verder gaan studeren. De allround HBO sportinstructeuropleiding van ‘Body Works’ international BV te Amsterdam was dan ook een eerste stap van verdere professionalisering in de aerobic/streetdance- en fitnessbranche. Tijdens de opleiding heeft zij ook nog diverse specialisaties behaald waaronder Inspanningsfysiologie, Aquarobics, Fitness, Blessurepreventie, Personal Training en Specialiteitdoelgroepen zoals rugklachten, mensenbegeleiding vanuit de fysiotherapie met lichamelijke beperkingen, zwangeren, 50+ sport en kinderen. Eenmaal gediplomeerd heeft zij enkele jaren bij verschillende sportscholen, verenigingen en instellingen met zowel kinderen als volwassenen gewerkt. Dit werd gekenmerkt met een flinke dosis enthousiasme en plezier. In 1999 heeft Corine haar eigen sport- en dansschool Blom's Workout opgericht en in 2010 werd dit Danssportcentrum la DanZa.

In 2000 is zij officieel gediplomeerd door de ‘Aerobics and Fitness Association of America’, waardoor ze internationaal bevoegd is om les te geven. Als gevolg hiervan heeft ze werkervaring opgedaan in Amerika bij o.a. ‘Golds Gym’ en ‘Crunch Fitness’ in California. Als fitness/aerobics en streetdance docent heeft Corine ook meegedraaid in het grootste fitnesscentrum 'Sports Club LA', dit is een zusteronderneming van de beroemde Reebok Sports Club NYC. Daar vierde de streetdance classes hoogtij! Vanuit haar dansachtergrond van ballet, jazzdance en moderne dans was de interesse voor streetdance (docent) al snel gewekt. Corine is gediplomeerd streetdance docent door verscheidende vervolgopleidingen o.a. op de Dansacademy, Hoge school voor de Kunsten en ze heeft een licentie van het ‘Streetdance Master Trainer’ op haar naam staan. Jaarlijks blijft ze op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op haar vakgebied door in Europa congressen en conventies te volgen. In 2011 heeft Corine haar opleiding op de Zumba® Academy met goed gevolg afgerond, waardoor ze met haar licenties nu ook het Zumba® Fitness-Dance Party programma uit Amerika naar 'La DanZa' heeft gehaald. Daarna heeft ze zich toegelegd op de Ballroom en het Salsa dansen, om die stijlen van dansen ook toe te voegen aan haar lesaanbod binnen La DanZa. 

Corine geeft binnen La DanZa de management leiding aan de ontwikkeling van La DanZa, nieuw lesaanbod én verzorgt ze de coordinatie van alle docenten, die naast hun reguliere lessen ook alle workshops door het hele land heen voor bedrijven en scholen verzorgen. Daarnaast geeft ze zelf nog Bodyfit lessen voor dames en geeft ze samen met haar man en danspartner met heel veel plezier de Salsa en Ballroom lessen. Tevens is ze vakfotografe, www.corineblomphotography.nl een leuke combi met La DanZa, wat ze beiden met heel veel passie doet.Contact

Danssportcentrum 'La DanZa'
P/a/ kantoor: Emmastraat 1, 8011 AE Zwolle
06-12726466  |   info@la-danza.nl