Hatha Yoga


Hatha yoga is "gewone yoga": het is een afwisseling van inspanning (Ha = zon) en ontspanning (Tha is maan) om lichaam en geest in balans te brengen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Hatha yoga combineert fysieke houdingen met controle van de ademhaling om zo lichaam en geest in balans te brengen. Hatha yoga wordt ook wel uitgelegd als een methode die de grootst mogelijke resultaten bereikt met zo min mogelijk energie. Het richt zich ook op onthaasten en stressvermindering.

De les bestaat uit een harmonieus geheel van oefeningen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama), die met aandacht en geduld worden uitgevoerd. Er zijn ook krachtige en dynamische oefeningen. De les wordt afgerond met een totale diepe ontspanning. Hatha yoga vermindert stress en heeft een zeer gunstig effect op het zenuwstelsel, gewrichten, klieren en organen. Over het algemeen treedt er een versoepeling op in het lichaam en wordt de ademcapaciteit verbeterd. Het brengt de geest tot rust en zorgt voor nieuwe energie.

Deze Yoga les is absoluut niet prestatiegericht en toegankelijk voor iedereen. In een intieme sfeer ben je welkom om een proefles mee te doen. Vooraf inschrijven via info@la-danza.nl is noodzakelijk ivm de beperkte groepsgrootte.

La Danza geeft Hatha Yoga op locatie Fit Fun in Emmeloord


Contact

Danssportcentrum 'La DanZa'
P/a/ kantoor: Emmastraat 1, 8011 AE Zwolle
06-12726466  |   info@la-danza.nl