BACHATA

BACHATA

Laat je onderdompelen in de gepassioneerde wereld van Bachata, de sensuele dans met roots in de Dominicaanse Republiek. Ontdek de traditionele bewegingen en de expressie van deze tropische dans. Bachata is naast Salsa een geliefde dansstijl in de Nederlandse Latin scene. Naast de traditionele, Dominicaanse stijl zijn ook andere Bachata muziek- en dansstijlen ontstaan waaronder de Bachata Sensual en Bachata Moderna. De traditionele Bachata staat vooral bekend om de Dominicaanse flow en uitdagende voetenwerk, de Bachata Sensual om de vloeiende lichaamsbewegingen en de Bachata Moderna vooral om de leuke draaien. Tijdens deze Bachata workshop komt een fusie van deze 3 Bachata dansstijlen naar voren.

De basispassen en figuren van de Bachata maakt dat het een zeer toegankelijke dans is om als beginner mee te starten. Als je eenmaal bent begonnen met deze tropische dansstijl maakt de mogelijkheid voor muzikale interpretatie -en hiermee het complexere choreo, arm en voetenwerk-  de Bachata het echt verslavend voor dansers van alle niveaus! Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring met onze Bachata Workshop!

 

Wat maakt onze Bachata Workshop zo speciaal?
  • Toegankelijk voor iedereen: Of je nu een ervaren danser bent of nog nooit een dansvloer hebt betreden, deze workshop is geschikt voor alle niveaus en leeftijden. Zelfs beginners zullen verrast zijn hoe snel ze de vloeiende bewegingen van Bachata oppikken.
  • Een complete danservaring: De workshop begint met een opwarmingsroutine, gevolgd door de basisstappen van Bachata. Daarna oefenen we deze stappen op meeslepende muziek en eindigen we met een groepsdans. Samen werken we toe naar een gave eindchoreografie. Ook maken we een leuke groepsfoto die je kunt bewaren als herinnering aan deze gezellige ervaring.