TANGO

TANGO, een dans vol passie, emotie en verbinding.

De ballroomtango is een dansstijl in tango en afkomstig uit La Boca in Buenos Aires, Argentinië. De dans is afgeleid van de Argentijnse tango, maar de dansen verschillen zowel van karakter als van muziek. De tango werd na zijn internationale doorbraak in de jaren twintig van de 20e eeuw minder sensueel en meer gestileerd gedanst. Na zijn introductie in meerdere Hollywoodfilms werd hij vooral in Frankrijk zeer populair omstreeks 1920. Zoals bij vele dansen werd hij onder Engelse invloed gestandaardiseerd tot een competitiedans. Het is een van de vijf ballroom(standaard)dansen. De laatste jaren werd hij echter vooral onder invloed van Italiaanse wereldkampioenen ballroom dansen levendiger, sneller en sensueler en er is een hernieuwde inbreng vanuit de oorspronkelijke Argentijnse tango, terwijl deze laatste dan weer meer evolueert in de richting van de internationale stijl van de latin dansen.

 

Wat maakt onze TANGO Workshop zo speciaal?
  • Toegankelijk voor iedereen: Of je nu een ervaren danser bent of nog nooit een dansvloer hebt betreden, deze workshop is geschikt voor alle niveaus en leeftijden. Zelfs beginners zullen verrast zijn hoe snel ze de vloeiende bewegingen van Tango oppikken.
  • Een complete danservaring: De workshop begint met een opwarmingsroutine, gevolgd door de basisstappen van Tango. Daarna oefenen we deze stappen op meeslepende Tango-muziek en eindigen we met een groepsdans. Samen werken we toe naar een gave eindchoreografie. Ook maken we een leuke groepsfoto die je kunt bewaren als herinnering aan deze gezellige ervaring.

 

____________________________________________________________________________________________________

We hebben jarenlange ervaring in workshops voor elke gelegenheid. Enkele voorbeelden van gelegenheden waarbij we Tango-workshops hebben verzorgd zijn:
  • Theater ’t Voorhuys Tango dansworkshop voor de theaterbezoekers, aansluitend na een muzikale voorstelling van het ‘Tango Quartet’.
  • Hogeschool Windesheim Zwolle jubileumfeest personeelsuitje sportdocenten Windesheim op thema ‘Casino Royal’
  • ‘Lions Club’ NOP feestelijk avondje uit met de hele club inclusief partner